🇬🇧 The people who have been following me for a while may have noticed at the beginning of this year that I wanted to lose some weight. Not that I am that much overweight, but every year I gain a little more and I want to break that cycle. This   year has had a bit of a rough start, but now it is time to start working on this.

So.. My intentions for the upcoming period:

  • Drink at least 2 liters of water
  • Planning and prepping meals and snacks ahead of time so that I am aware of what I am eating, but also so that I am prepared if I have to leave the house unexpectedly
  • If I know that I have a date, in which we eat and/or drink something together, take that into account in my planning
  • Also think about easy, but healthy snacks
  • At least 10,000 steps per day and at least 2 x per week strength training

Don't worry, I'm not going to follow some crash diet. I'm a big fan of the 'If it fits your macros' method. You can eat anything, as long as you make sure you stay within your calorie 'budget' and you get enough proteins, fats and carbohydrates. For me, the focus is mainly on calories and proteins.

For those interested... The goal is to eat between 1735 and 1950 calories per day in the ratio 45% carbohydrates, 35% proteins and 20% fats.

If you have tips for tasty protein-rich recipes or snacks.. They are always welcome!

🇳🇱 De mensen die me al een tijdje volgen, hebben begin dit jaar misschien gezien dat ik een beetje wilde afvallen. Niet dat ik nou zoveel te zwaar ben, maar er komt elk jaar een beetje bij en dat wil ik doorbreken. Nu heeft mijn jaar een beetje een rommelige start gehad, maar nu moet het er toch echt van komen.

Dus.. Voornemens voor de komende tijd:

  • Minimaal 2 liter water drinken
  • Maaltijden en snacks vooruit plannen en preppen, zodat ik me bewust ben van wat ik eet, maar ook zodat ik voorbereid ben als ik onverwacht de deur uit moet
  • Als ik weet dat ik een date heb, waarin we samen iets eten en/of drinken, daar rekening mee houden in m'n planning
  • Ook nadenken over makkelijke, maar gezonde snacks.
  • Minimaal 10.000 stappen per dag en minimaal 2x per week krachttraining

Geen zorgen, ik ga niet een of ander crash dieet volgen. Ik ben groot fan van de methode 'If it fits your macro's'. Daarin mag je alles eten, zolang je ervoor zorgt dat je binnen je calorieën 'budget' blijft en je voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten binnen krijgt. De focus leegt daarbij voor mij vooral op de calorieën en de eiwitten.

Voor de geïnteresseerden... Het doel is om per dag tussen de 1735 en 1950 calorieën per dag te eten in de verhouding 45% koolhydraten, 35% eiwitten en 20% vetten.

Als je tips hebt voor lekkere eiwit-rijke recepten of snacks.. Die zijn altijd welkom!

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *